Solucions Astech per a la minimització de mermes i l'augment de l'eficiència en el processament del peix

13/10/2022

L'actual situació geopolítica i econòmica ha portat Astech Food Machinery a focalitzar els seus esforços de R+D en l'augment de l'eficiència i la disminució de les mermes en el procés productiu.

 

Disminució de les mermes al tall de llom congelat ‘tonyina i peix espasa’

La serra automàtica de tall en continu PW-SAW d'Astech disposa d'un sistema d'escaneig de les peces que permet obtenir talls a un pes controlat segons paràmetres de gruix i pes preestablerts.

Astech ofereix la possibilitat de fer la integració de tota la línia productiva, des de l'entrada dels lloms a la PW-SAW, a la sortida dels talls correctament envasats i etiquetats.

Al llarg del procés es poden incorporar sistemes de captació de dades, temps i pesos. Aquests permeten conèixer i controlar millor el procés millorant-ne els rendiments.

Un cop el sistema té tota la informació del procés, es poden fer simulacions de manera que és possible conèixer els rendiments dels diferents productes abans de ser tallats.

 

Injecció eficient de peix

Astech Food Machinery té la marca Artis FoodTech on som distribuïdors de grans marques de màquines per al sector de l'alimentació.

Una de les marques que distribuïm, Inject Star, amb 56 anys d'experiència i més de 50.000 màquines fabricades, ha desenvolupat una gamma de màquines úniques per injecció de peix.

Destaca l'estratègia per distribuir la salmorra homogèniament per tot el filet, usant tecnologia de baixa pressió; el control de la posició del punt d'injecció per mitjà de servomotor; i el disseny únic de les agulles.

A més, cal destacar el disseny higiènic i robust d'aquest fabricant de màquines austríac.

 

Millora de l'eficiència en tall de filets congelat mitjançant la talladora Astech CC-5

Astech Food Machinery presenta la nova talladora CC-5, especialment dissenyada per al tall de filets congelats de salmó i bacallà.

Aquesta màquina disposa de 4 fulls de serra separats per una distància prefixada. Els filets entren a la cinta transportadora i els 4 talls es fan alhora. Amb això s'aconsegueix una producció molt alta i amb un sistema de treball senzill.