Extracció de les serradures a la zona de treball

14/08/2018

Una de las qüestions primordials de les empreses que utilitzen serres de cinta per tallar carn i peix congelats és l'acumulació de les serradures a la zona de tall, tant a la màquina com al terra.

La higiene a la indústria alimentària s'ha convertit en un pilar que pot arribar a ser decisiu per a les empreses a l'hora d'adquirir un o altre equip. Els fabricants de maquinària han de tenir-ho clar i avançar en la mateixa direcció que la indústria, oferint solucions que compleixin amb els requeriments higiènics i de seguretat que aquesta reclama.

Una de les qüestions primordials de les empreses que fan servir serres de cinta per tallar carn i peix congelats és l'acumulació de les serradures a l'àrea de tall, tant en la màquina com al terra. Aquesta acumulació pot ser problemàtica a diversos nivells:

  • a nivell de seguretat - les serradures poden ser viscoses i relliscoses
  • a nivell higiènic - acumulació en els racons, ranures, etc.
  • a nivell productiu - si no es disposa d'un bon sistema d'extracció s'han de programar parades per a procedir a la seva retirada.

Per mantenir la zona de treball el més neta possible, Astech Food Machinery, en el seu afany de seguir innovant en la línia de satisfer el client i les seves necessitats, ha desenvolupat una cinta automàtica d'extracció de serradures acoblada a la mateixa serra, per a les màquines tipus SRA. Aquesta cinta transportadora permet que les serradures sigui transportades des de l'interior de la màquina on habitualment es realitza l'acumulació, fins a l'exterior on l'expulsió es pot realitzar en caixes de plàstic, carros cúter o big boxes.

Cinta extracción serrín SRA Astech

Fins ara, comptavem amb una cinta semblant que podia adquirir-se com un article opcional dins la nostra gamma d'accessoris per a les màquines SRA. Amb el nou disseny i el restyling de la SRA hem optimitzat la cinta perquè a partir d'ara sigui un component estàndard ja incorporat a la màquina, complint els criteris de disseny higiènic i seguretat que aquesta aplicació necessita.